HTML

Hurrá, felújítunk!

Megláttuk, beleszerettünk, megvettük, szétvertük, felújítjuk. Csak remélni merjük, hogy jobb lesz, mint újkorában.

Friss topikok

  • gromit: alaprajzot, fotokat, c'mon! :) (2008.03.19. 18:39) A kezdetek
  • egyiketsem: Sajnos ennyi, nekünk a kislakás felújításánál a teljes acélbelsős 12 pontos acélkeretes felső bevi... (2008.03.15. 22:10) ablak, ajtó
  • borzlány: Köszi didergo :) Úgy nézem, ez a módszer lesz :( Azt a rengeteg betont először csinos rakásban t... (2008.02.15. 13:30) Parketta és beton

Linkblog

Parketta és beton

2008.02.03. 11:29 borzlány

Az elmúlt időszak nagy tanulsága, hogy ha kilenctől fél hatig tart a munkaidőd, akkor nem leszel munka után semmire se képes lakásfelújítás címszó alatt :(

A múlt héten főleg az apróságokkal haladtunk, felrakták a vízórát (eddig nem volt), a kőműves dolgozgatott, megvettük a kazánt. Szombaton volt a nagy áttörés, a szó legszorosabb értelmében. Jött apukám két markos emberével betonozni ugyanis. A nap legnagyobb részében mi anyagért rohangáltunk (összesen kb 54, harminckilós zsák instant betont vettünk), míg ők a lakásban alkottak, felverték az exfürdőszoba helyén a maradék padlót, felszedték a leendő fürdőszoba helyén a maradék parkettát, és próbáltak helyet csinálni az általunk hozott pár köbméternyi anyagnak az amúgy is kissé már túlzsúfolt lakásban.

A nap fénypontja az volt, amikor a kölcsön Hiltivel az egyik ember egy perc alatt átfúrta a kb 60 centis főfalat :o ekkora fúróhegyet én még az életben nem láttam :) kb 6szor kellett egyébként átfúrni, hogy átférjen a szennyvízcső, meg a víz, a fűtés és a villanyvezeték is.

Az előkészületekkel úgy elment az idő, hogy délután ötkor tartottunk ott, hogy el lehet kezdeni a betonozást, de ekkorra már erősen sötétedett, és a lakásban a világítás egy darab hatvan wattos égőből állt. Sebaj, ketten elrohantunk az Obiba, és vettünk egy 500W-os reflektort - mivel előrelátóak voltunk, 200W-os égőt is szereztünk bele, ami igen bölcs ötletnek bizonyult, ugyanis így is majd megvakultunk a fényerőtől :) a betonozás maga már elég hamar ment, kissé cidriztünk, hogy elég lesz-e az anyag, de 2 zsákkal meg is maradt - 10-re lettek kész :)

Most szárad a beton, a "kűmírges" javítja a falat ott, ahol le van verve, mi meg gondban vagyunk, ugyanis kéne új ajtó, meg egy új ablak is, mivel mint kiderült, a konyhaablakot is ki kell cserélni. Sajna az ablak 120*210-esnek kéne lennie, fogalmam sincs, hogy ezt hogy tudjuk megoldani úgy, hogy ne kerüljön rengeteg időbe és pénzbe a beszerzése :S Ajtót meg még csak-csak találunk, de a hozzá való 80*100-as bevilágítót már nehezen. :(

A következő lépés elvileg az lesz, hogy felrakjuk a kazánt, elvezetgetjük a csöveket amerre kell, felrakatjuk a radiátorokat; ezzel párhuzamosan meg meg kell építeni a fürdőszoba falát, ha megszáradt a beton. Vagy megkötött, vagy mi. Könnyűszerkezetes fal lesz, dupla vagy tripla szigetelt gipszkarton, élő szövet fémvázon :)

Ja és megtudtuk, hogy jobb ha csipkedjük magunkat, ugyanis húsvétkor ki kell költöznünk az albérletből... :)

A berendezéssel kapcsolatban már alakulnak az ötletek, vettünk szakirodalmat, 101 fürdőszoba/nappali/ötlet lakótereink bővítésére címmel, úgyhogy most már színtervet készítek, meg efféle profi dolgokkal foglalkozom :)

A padló most már tuti, a konyhanappaliban Diegós lamináltpadló lesz, platán színben, 7 mm-es, impregnált, reméljük hogy bírni fogja a vizet. A fürdőben csempe-járólap (Zalakerámia, remélem, a hétvégén eljutunk a márkaboltba), a szobában marad a parketta, most szombaton picit csiszoltak rajta, és egész jól néz ki a sötét lakkréteg alatt, valószínűleg bükkfa.

A konyhabútorral kapcsolatban is van előrelépés talán, mivel sikerült átvezetni a szennyvízcsövet a falon elég könnyen, így talán nem kell csináltatnunk a konyhabútort, hanem készet is tudunk venni, érik egy látogatás a Kikába a témában, ott láttunk anno szépeket.

Festékboltban is voltunk, kértünk árkalkulációt, ha szép pasztellszíneket akarunk, akkor 22K-ból megvan a festékanyag, egész jó, nemde?

Készítettem egy rakat képet is, valaki plííííz szánjon meg és árulja el, hogy lehet ide feltenni őket, köszi! :)

6 komment

Címkék: beton

A bejegyzés trackback címe:

https://lakasprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr24323023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heny 2008.02.14. 11:59:31

Eddig tipródtam, hogy mit szóljak hozzá a blogodhoz, ugyanis a barkácsolás, mint olyan, igen távol áll a személyiségemtől... De mivel ma reggel nyolc óta a sógor fúr-farag és falat bont minálunk, hirtelen sikerült átéreznem a helyzetet! :D Most pedig, hogy ismét magam vagyok, nekiállhatok a romok eltakarításának.
Tehát, kedves borzlány, sok kitartást az új lakáshoz, meg a családhoz is! ;) Nektek lesz a legszebb kuckótok széles e fővárosban!

borzlány 2008.02.14. 12:04:56

Köszi Heny :D

Eszerint ki lett bontva a kamrafal? Kíváncsi leszek a látványra! Jó takarítást :)

Heny 2008.02.14. 13:25:22

Fogalmazzunk úgy, hogy szélesebbre tárult a kamra ajtaja! Ez most olyan herripotteres volt, nem? :D

almendrico 2008.02.14. 13:33:35

ehh, latszik, HP uralja a napodat, Heny! :-D

A post jo suru lett, inkabb olyan felsorolas, el se tudok kepzelni ennyi munkat! :-D hova kerult pl annnyi beton?? (1620 kg? marmint 54 zsak harminckilos beton)

didergo 2008.02.15. 10:34:43

Szia Borzlány.
Tetszik a blogod, írhatnál sűrűbben is. Tudom, nehéz...
A képeket szerintem úgy is lehetne közkincsé tenni, hogy felrakod egy képfeltöltős oldalra, ide meg beszúrod a linket.
Vélemény?

borzlány 2008.02.15. 13:30:31

Köszi didergo :)

Úgy nézem, ez a módszer lesz :(

Azt a rengeteg betont először csinos rakásban tároltuk, majd az emberkék kettesével bekeverték, a linóleumos padlón (két zsáknyi betonpor kiönt, gödör a közepére, bele víz, elkavar, megint víz, megint elkavar), és amikor homogén massza lett belőle, akkor a helyére lapátolták. Ez a kb 2 tonna beton (ugye nem kevés víz is ment bele) elég volt két, kb 2x3 m-es terület lebetonozására, átlag 5-6 centi vastagon. Kemény, nem?

Igyekszem gyakrabban postolni, mert így tényleg elég száraz O:)
süti beállítások módosítása